Munka kisgyermekkel

Családbarát munka vagy munkabarát család?

Miért ne lehetne mindkettő? A 2012. május 1-jén útjára indult kétéves Munka kisgyermekkel (MuKi) program célja ugyanis pontosan ez: egyéni megoldásokat kínálni ahhoz a lelkiismereti, gazdasági és munkajogi problémához, amelyet a kisgyermekes szülők munkaerőpiacból való kiesése okoz.

A téma sokakat érint, munkáltatókat és munkavállalókat egyaránt.

A két fő kérdés:

Megéri-e egy cégnek olyan munkaerőt alkalmazni, aki alkalmasint rugalmasabb munkabeosztást igényel a „családi logisztika” érdekében?

Dolgozhat-e úgy egy újdonsült szülő, hogy sem a család, sem a munkahely felé nem kell lelkiismeret-furdalást éreznie, és mégis mindkét területen teljesíteni tud?

Segítsetek megválaszolni ezeket a kérdéseket, hogy többé ne lehessen kérdés: Munka vagy kisgyermek?

uszt_logo1.jpg

Infoblokk3_ESZA.jpg

HUMÁN-ERŐ-TÉR - A foglalkoztatás nyílt, tematikus fóruma

2013.11.12. 09:52 - Adrienn.P

Munka kisgyermekkel program

HUMÁN-ERŐ-TÉR

A foglalkoztatás nyílt, tematikus fóruma

Nagy sikerrel zajlott le a Munka kisgyermekkel (MuKi) program első, cégek számára megszervezett szakmai fóruma. A HUMÁN-ERŐ-TÉR célja az volt, hogy a résztvevők segítségével kiderítse, hogy a kisgyermekesek munka világába való visszatérését mely tényezők akadályozzák egy multinacionális cég, és melyek egy kis- vagy középvállalkozás esetében.

A rendezvényen mintegy harminc cég képviseltette magát mind a nagyvállalati, mind a KKV-szektorból. A rendezvény helyszíne az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. székháza volt.

A rendezvényen nagyvállalati részről olyan cégek vettek részt, mint a GE, az IBM és a HP, KKV-oldalról pedig például a ProdukTeam Kft. vagy a Palatinus Consulting.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkakisgyermekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr505628811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása